Kikherneistä saat reippaasti proteiinia, rautaa ja kuitua. Herkullinen kastike sopii myös levitteeksi leivälle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Kikhernepestopasta
Ainesosat
1
tlk (310 g)
kikherneitä
1
tomaatti
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
hienonnettua oreganoa
6
aurinkokuivattua tomaattia
3
rkl
tomaattien öljymarinadia
Lisäksi
200
g
täysjyvänauhapastaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä
5
dl
babypinaatinlehtiä
Vaiheet
- Kaada kikherneet lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä. Pese tomaatti ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna oregano.
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja soseuta tasaiseksi tahnaksi.
- Keitä pasta ohjeen mukaan kevyesti suolalla maustetussa vedessä. Kaada kypsä pasta lävikköön ja takaisin kattilaan tai tarjoiluvadille. Sekoita kikhernepesto kuuman pastan joukkoon. Lisää päälle granaattiomenan siemeniä ja huuhdottuja babypinaatinlehtiä.