Vihreää, rapeaa, paahteista. 20 minuutissa valmistuva herkkuvokki yhdistää parsan ja lohen uudella tavalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20
Helppo
Parsa-lohivokki
Ainesosat
300
g
vihreää parsaa
400
g
ruodotonta ja nahatonta lohifileetä
1/2
tl
suolaa
2
kevätsipulia
1-2
rkl
öljyä
1
rkl
seesaminsiemeniä
4
dl
babypinaattia
1/2
ruukku
tuoretta korianteria
Kastike
1
rkl
raastettua inkivääriä
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
rkl
vähäsuolaista soijaa
1
rkl
vettä
1
rkl
hunajaa
Lisäksi
2
dl
riisiä
Vaiheet
- Aloita kastikkeesta. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja vispaa tasaiseksi.
- Laita riisi kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan.
- Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Leikkaa parsat ja suikaloi lohi suupalan kokoisiksi. Mausta lohipalat suolalla. Viipaloi kevätsipulit.
- Kuumenna vokkipannu. Lisää öljy, lohet ja seesaminsiemenet pannuun. Kypsennä sekoitellen noin 2–3 minuuttia. Siirrä lohet pois pannusta ja kypsennä parsoja kuumassa vokissa noin 2 minuuttia. Lisää kastike ja anna seoksen kiehahtaa nopeasti. Laita lohi takaisin vokkiin, lisää kevätsipuli, kuumenna ja siirrä pannu pois liedeltä.
- Sekoita babypinaatti ja revi korianteri kuumaan vokkiin. Tarjoa riisin kanssa.