Klassikkosalaatti sai kevään kunniaksi uuden asun. Valkosipuliöljyssä paahdetut parsat ovat upean rapeita ja aromikkaita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
25 min
Helppo
Paahdettu parsacaesar
Ainesosat
400
g
valkoista parsaa
2
romaine- tai sydänsalaattia
4
viipaletta
maalaisleipää
Kevyempi caesarkastike
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
kalakastiketta
2
tl
dijoninsinappia
1
tl
valkoviinietikkaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
sokeria
1
rkl
raastettua parmesaania
Valkosipuliöljy
¾
dl
öljyä
½
tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
Lisäksi
4
rkl
raastettua parmesaania
Vaiheet
- Tee caesarkastike valmiiksi. Sekoita kulhossa jogurtti, soijakastike, sinappi, etikka, pippuri ja sokeri. Raasta 1 rkl parmesaania joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja laita kylmään maustumaan.
- Tee valkosipuliöljy. Mittaa öljy ja suola pieneen kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sekoita se öljyyn.
- Katkaise parsoista puumainen tyvi pois ja kuori parsat. Jos ne ovat paksuvartisia, halkaise ne. Halkaise salaatit. Viipaloi leipä.
- Kuumenna grilliparila tai valurautainen parilapannu. Sivele parsat, salaatit ja leivät valkosipuliöljyllä. Kypsennä parsoja grillissä keski-lämmöllä noin 8–10 minuuttia välillä käännellen. Paahda myös leipiin ja salaattiin grilliraidat, pari minuuttia riittää.
- Raasta 4 rkl parmesaania. Asettele salaatit ja parsat lautasille. Revi grillatut leipäviipaleet suupaloiksi annosten päälle. Viimeistele annokset kastikkeella ja parmesaanilla.