Jrl@home on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Englantilaista aamiaista matkivat kananmunalla, pekonilla ja tomaatilla täytetyt kupit ovat kevyt ja helppo vaihtoehto aamiaiseksi tai brunssille. Halutessasi voit lisätä kuppeihin vielä viipaloituja ja paistettuja sieniä, sipulia ja brittiläistä klassikkoa, papuja tomaattikastikkeessa.

Alkuperäinen resepti: blog.myfitnesspal.com/egg-toast-cups

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Vaikeustaso
Helppo

Kananmuna ja pekoni paahtoleipäkuppi

Ainekset

6
viipaletta
täysjyväpaahtoleipää
1
rkl
sulatettua voita
0,5
dl
raastettua vähärasvaista juustoa (esim. 17%)
2
kpl
tomaattia
6
kpl
kananmunaa
2
kpl
pekoniviipaletta
1
rkl
siirappia
ruohosipulia
suolaa ja pippuria

Työvaiheet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli paahtoleivät ohuemmaksi jolloin ne myös tiivistyvät. Leikkaa leivän reunat pois. Sulata voi ja sivele sulaa voita kevyesti leipien kummallekin puolelle. Leikkaa paahtoleivät kahtia kulmasta kulmaan, niin saat leipäkolmioita. Laita kaksi leipäkolmiota jokaisen muffinivuoan kuuteen koloon siten, että leikatut sivut peittävät pohjan kokonaan ja leipäkolmion kulmat tulevat kolon reunan ulkopuolelle.

Halkaise tomaatit, poista siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi. Viipaloi pekonit pieniksi kuutioiksi ja paista kuumalla pannulla. Lisää paistamisen aikana siirappia ja anna pekonien karamellisoitua kunnolla tumman rapeaksi.

Laita leivät uuniin ja paista leipiä uunissa noin 5 minuuttia kunnes leipä on kiinteytynyt. Ota leivät uunista ja ripottele raastettua juustoa kuppien pohjalle. Lisää pilkotut tomaatit ja yksi raaka kananmuna jokaiseen kuppiin. Ripottele suolaa ja pippuria munien päälle.

Paista täytettyjä kuppeja uunissa 18 minuuttia kunnes kananmunan valkuainen kiinteytyy ja keltuainen jää hieman juoksevaksi. Ota leivät uunista ja ripottele päälle karamellisoitua pekonia ja pieneksi pilkottua ruohosipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Pehmeäksi keitetty kananmuna ja rapeat versot maistuvat mahtavilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadoleipä

Ainekset

2
munaa
1
iso avokado
4
paahtoleipäsiivua
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
versoja tai ituja
¼
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä munat pehmeiksi kiehuvassa vedessä, 6–7 minuuttia. Upota munat jääkylmään veteen.
  2. Halkaise avokado. Poista kivi ja viipaloi avokado ohuiksi viipaleiksi.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sipaise leipäviipaleiden päälle tuorejuustoa. Levitä kahdelle viipaleelle ituja. Nosta kananmuna leivälle ja avokadoviipaleet sen ympärille. Lisää päälle ituja. Paina toinen leipäviipale päälle.
  4. Halkaise leipä kolmioiksi. Ripottele kananmunalle suolaa ja pippuria.

Vinkki! Saat samasta paahtoleivästä myös herkulliset katkarapuleivät. Sulata pieni pussillinen katkarapuja jääkaapissa. Sipaise leipien pintaan majoneesia ja kuorruta leipä salaatilla, ravuilla sekä keitetyllä kananmunalla.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpeiden mustaherukoiden ja pähkinäisen tahinin maku-yhdistelmää täydentää joukkoon raastettu appelsiininkuori. Chiansiemenet vaativat turvotakseen muutaman tunnin, joten tuorepuuro on kätevä valmistaa etukäteen jääkaappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + turpoaminen vähintään 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Tahinilla maustettu mustaherukka-tuorepuuro

Ainekset

4
dl
kasvipohjaista jogurtti-valmistetta
1
banaani
2
rkl
tahinia
2
dl
pakastettuja mustaherukoita
1
dl
chiansiemeniä
2
rkl
hunajaa
1
tl
appelsiinin raastettua kuorta

Työvaiheet

  1. Soseuta kulhossa jogurtti, banaani ja tahini tasaiseksi sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon jäiset mustaherukat, chiansiemenet, hunaja ja appelsiinin kuoriraaste. Anna turvota jääkaapissa vähintään 2 tuntia.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Sydänleipien uumenissa on meheviä kylmäsavulohiviipaleita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kananmuna-lohileivät

Ainekset

8
palaa paahtoleipää
öljyä
maustamatonta tuorejuustoa
1
pkt (150 g)
kylmäsavulohta viipaleina
½
dl
tilliä silputtuna
½
dl
ruohosipulia silputtuna
2–4
munaa
rouhittua valkopippuria
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä paahtoleivät uunipellille leivinpaperin päälle. Sipaise viipaleille öljyä.
  2. Paahda leipiin rapeutta. Paina neljästä leivästä piparkakkumuotilla sydämen muotoinen pala.
  3. Levitä muille neljälle viipaleelle tuorejuustoa, kylmäsavulohta, tilliä ja ruohosipulia. Rouhi päälle valkopippuria. Nosta reiälliset leipäpalat päälle.
  4. Erota munankeltuaiset ja kumoa ne leiville. Joukkoon mahtuu loraus valkuaista. Kaksi munaa riittää, jos vatkaat ne sekaisin kulhossa ja valutat leipien päälle.
  5. Paahda leipiä uunin alatasolla, kunnes kananmuna on sopivasti hyytynyt. Lisää ripaus suolaa.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ennen jumppaa toimii hiilihydraattipitoinen smoothie, josta saa helposti energiaa. Se toimii myös iltapalana, sillä hiilarit unettavat juuri sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Energinen hedelmäsmoothie

Ainekset

2
vihreää omenaa
200
g
pakastemangoa
6
dl
baby-pinaattia
3
dl
ananasmehua
1
limetin mehu
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja poista omenoista siemenkota. Leikkaa omenat lohkoiksi. Laita kaikki smoothien aineet blenderiin tai tehosekoittimeen ja anna käydä tasaiseksi.