
Englantilaista aamiaista matkivat kananmunalla, pekonilla ja tomaatilla täytetyt kupit ovat kevyt ja helppo vaihtoehto aamiaiseksi tai brunssille. Halutessasi voit lisätä kuppeihin vielä viipaloituja ja paistettuja sieniä, sipulia ja brittiläistä klassikkoa, papuja tomaattikastikkeessa.
Alkuperäinen resepti: blog.myfitnesspal.com/egg-toast-cups
Kananmuna ja pekoni paahtoleipäkuppi
Ainekset
Työvaiheet
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli paahtoleivät ohuemmaksi jolloin ne myös tiivistyvät. Leikkaa leivän reunat pois. Sulata voi ja sivele sulaa voita kevyesti leipien kummallekin puolelle. Leikkaa paahtoleivät kahtia kulmasta kulmaan, niin saat leipäkolmioita. Laita kaksi leipäkolmiota jokaisen muffinivuoan kuuteen koloon siten, että leikatut sivut peittävät pohjan kokonaan ja leipäkolmion kulmat tulevat kolon reunan ulkopuolelle.
Halkaise tomaatit, poista siemenet ja pilko pieniksi kuutioiksi. Viipaloi pekonit pieniksi kuutioiksi ja paista kuumalla pannulla. Lisää paistamisen aikana siirappia ja anna pekonien karamellisoitua kunnolla tumman rapeaksi.
Laita leivät uuniin ja paista leipiä uunissa noin 5 minuuttia kunnes leipä on kiinteytynyt. Ota leivät uunista ja ripottele raastettua juustoa kuppien pohjalle. Lisää pilkotut tomaatit ja yksi raaka kananmuna jokaiseen kuppiin. Ripottele suolaa ja pippuria munien päälle.
Paista täytettyjä kuppeja uunissa 18 minuuttia kunnes kananmunan valkuainen kiinteytyy ja keltuainen jää hieman juoksevaksi. Ota leivät uunista ja ripottele päälle karamellisoitua pekonia ja pieneksi pilkottua ruohosipulia.