
Johanna Nousiainen opettaa Japanissa ruokaharrastajia valmistamaan perinteistä suomalaista ruokaa. Lohikeiton ainekset ovat japanilaisille tuttuja, mutta yhdistelmä kummastuttaa – ja maistamisen jälkeen ihastuttaa.
Suomalainen lohikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa liha 3 cm:n kuutioiksi.
- Kuori perunat ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se perunoita pienemmiksi paloiksi, jotta se kypsyvät samaan aikaan. Laita kylmään veteen odottamaan.
- Kuori sipuli, poista kanta ja leikkaa pitkittäin 1 cm:n siivuiksi. Hienonna tilli.
- Kiehauta vesi kattilassa, lisää kalaliemikuutio ja mausteet, juurekset ja sipuli. Keitä kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
- Lisää kerma ja lohipalat, kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää. Siirrä kattila liedeltä. Lisää suola ja hienonna tilli keiton joukkoon.
Kuinka monelle, nälkä jää jo yhdelle