Johanna Nousiainen opettaa Japanissa ruokaharrastajia valmistamaan perinteistä suomalaista ruokaa. Lohikeiton ainekset ovat japanilaisille tuttuja, mutta yhdistelmä kummastuttaa – ja maistamisen jälkeen ihastuttaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
35 min
Helppo
Suomalainen lohikeitto
Ainesosat
200
g
lohta
3
perunaa
1
pieni porkkana
1/2
iso sipuli
6
dl
vettä
1
kalaliemikuutio
1
laakerinlehti
10
kokonaista maustepippuria
2
dl
kuohukermaa
1/2-1
tl
suolaa
5
vartta
tilliä
Vaiheet
- Poista lohesta ruodot ja nahka ja leikkaa liha 3 cm:n kuutioiksi.
- Kuori perunat ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se perunoita pienemmiksi paloiksi, jotta se kypsyvät samaan aikaan. Laita kylmään veteen odottamaan.
- Kuori sipuli, poista kanta ja leikkaa pitkittäin 1 cm:n siivuiksi. Hienonna tilli.
- Kiehauta vesi kattilassa, lisää kalaliemikuutio ja mausteet, juurekset ja sipuli. Keitä kannen alla keskilämmöllä noin 10 minuuttia kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
- Lisää kerma ja lohipalat, kiehauta ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää. Siirrä kattila liedeltä. Lisää suola ja hienonna tilli keiton joukkoon.