Joka tiskiä säästää, se kokkia rakastaa! Yhdessä astiassa valmistuva ruoka on kesän kätevin juttu. Mehevän lohipellin maustaa parmesaani-sitruunaöljy.
Vihreä lohipelti
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin parmesaani-sitruunaöljy. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Pese sitruuna. Raasta ohut keltainen kuoriosa ja purista tarvittava määrä mehua. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita öljyn ainekset keskenään.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Pese ja viipaloi perunat. Siirrä siivut leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Valuta päälle oliiviöljy. Esikypsennä perunoita 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Paloittele sillä aikaa parsakaali kukinnoiksi. Halkaise, huuhdo ja paloittele purjo. Huuhdo ja viipaloi sitruuna. Leikkaa kalafilee kuuteen annospalaan ja ripottele paloille suola.
- Ota perunat uunista ja sekoita niiden joukkoon parsakaali, purjo ja sitruunaviipaleet. Sekoita 2/3 parmesaani-sitruunaöljystä kasviksiin. Nosta kalapalat kasvisten päälle ja valuta loppu parmesaani-sitruunaöljy niiden pinnalle.
- Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes lohi ja kasvikset ovat kypsiä. Koristele ruoka halutessasi tuoreella mintulla tai tillillä.
Vinkki! Kalan voi kypsentää kasvisten päällä myös kokonaisena fileenä.
Mikä oliiviöljy sopii tähän ja sopiiko myös rypsiöljy? Minulle ei oliiviöljyn käyttö ruoanvalmistuksessa ole tuttua ja niissä on kaupoissa useita eri vaihtoehtoja. Olen ymmärtänyt, että osa niistä ei sovi kuumentamiseen.
Hei, rypsiöljy sopii tähän hyvin käytettäväksi myös. Oliiviöljystä voi käyttää tavallista versiota, ei tarvitse olla neitsytoliiviöljyä.
Kiitos reseptistä. Perunoita kannattaa esikypsentää huomattavasti pidempään kuin 10 minuuttia. Muuten maistui kyllä!