Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Alkuruuat
Gluteeniton
7:38 | 26.1.2019

Perulainen ceviche

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Diego Muñoz KUVA Tuomas Kolehmainen

Ceviche on raikas Etelä-Amerikasta tullut kalaruoka, jossa kala raakakypsytetään limetillä. Tästä herkusta tulee helposti uusi lempiresepti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6
20 min + tekeytyminen 4–6 t
Keskivaikea

Perulainen ceviche

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
lohifilee (600 g)
2-3
tl
suolaa
1
prk (150 g)
katkarapuja suolaliemessä
1
dl
korianteria hienonnettuna
2-3
rkl
chiliä viipaloituna
2
rkl
merileväkaviaaria
2
rkl
seesaminsiemeniä
Kastike
1
varsisellerin varsi
1
valkosipulinkynsi
1 1/4
dl
limetin mehua
1
dl
dashilientä (esim. Tokyokan)
1
pieni
paprika
1
pieni
punainen chili
Lisäksi
(1 dl kuivattua maissia eli canchaa)
1
dl
korianterin tai rukolan versoja
1/2
dl
oliiviöljyä viimeistelyyn

Vaiheet

  1. Valmista kastikkeen pohja. Murskaa varsiselleri esimerkiksi tehosekoittimessa. Murskaa valkosipuli ja lisää varsisellerin joukkoon. Lisää limetin mehu ja dashiliemi. Anna seoksen tekeytyä jääkaapissa vähintään 4–6 tuntia.
  2. Leikkaa lohesta nahka niin, että noin 2 mm:n paksuinen tumma kerros jää nahkaan. Leikkaa vatsarasva pois fileestä. Leikkaa lohi 1½ cm:n kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja lisää suola.
  3. Valuta katkaravut. Hienonna korianteri ja viipaloi chili ohuiksi renkaiksi. Lisää korianteri, chili ja merileväkaviaari lohen joukkoon.
  4. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa pari minuuttia. Kaada siemenet pois pannusta ja anna jäähtyä. Lisää jäähtyneet siemenet lohen joukkoon.
  5. Jatka kastikkeen valmistusta. Poista paprikasta ja chilistä kanta ja siemenet. Jätä siemenet chiliin, jos haluat cevicheen tulisuutta. Laita paprika, chili ja kastikepohja tehosekoittimeen. Hienonna seos tasaiseksi. Sekoita kastike lohen joukkoon.
  6. Annostele ceviche tarjolle. Viimeistele annokset (paahdetulla maissilla ja) korianterin tai rucolan versoilla sekä oliiviöljyllä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
ceviche
lohiceviche
päivän katiska
gluteeniton deli

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini