Alkukesän hapokkaat retiisit ovat täydellinen makupari pekonille. Paistettaessa niiden kitkeryys taittuu juuri sopivaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
20 min
Helppo
Retiisicarbonara
Ainesosat
1
pkt (170 g)
Amerikan pekonia
2
nippua (noin 30 kpl)
retiisejä naatteineen
100
g
pecorino-juustoa
1 1/2
dl
pastan keitinvettä
3
kananmunankeltuaista
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
400
g
pastaa
Vaiheet
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa pekoni kuutioiksi ja laita ne kylmään pannuun. Paista keskilämmöllä noin 7−8 minuuttia.
- Pekonien paistuessa huuhtele retiisit naatteineen. Leikkaa retiisit neljään lohkoon ja hienonna naatit. Raasta juusto hienoksi raasteeksi.
- Lisää retiisit ja naatit pekonien joukkoon ja jatka paistamista pari minuuttia.
- Sekoita pienessä kulhossa 1½ desiä pastan keitinvettä ja kananmunankeltuaiset, kaada seos kuuman pastan joukkoon. Lisää myös pekoni-retiisiseos, juustoraaste ja mausteet, ja sekoita. Tarjoa ruoka heti.