Kokonaiset rapeat retiisit dipataan paahteiseen dukkahiin ja hapokkaaseen jogurttiin. Tämä alkupala on superhelppo, vaikka sen esikuva löytyy Nomasta. Retiisistä voi syödä myös naatit!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo
Dippiretiisit
Ainesosat
20
retiisiä naatteineen
2
dl
kreikkalaista jogurttia
1/2
(luomu) sitruunan kuori raastettuna
1
rkl
sitruunamehua
Dukkah
1
dl
manteleita
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
rkl
seesaminsiemeniä
1 1/2
tl
juustokuminaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
Vaiheet
- Huuhtele retiisit naatteineen kylmällä vedellä ja anna valua kuiviksi puhtaan keittiöpyyhkeen päällä.
- Valmista dukkah. Rouhi mantelit veitsellä. Laita kaikki dukkahin aineet kuumaan pannuun ja paahda pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä hetki.
- Lusikoi jogurtti pieneen kulhoon. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista hedelmästä mehu. Mausta jogurtti kuoriraasteella ja mehulla. Jaa jogurtti neljään lasiin. Ripottele dukkah jogurtin pinnalle. Nosta retiisit laseihin. Syö retiisit jogurttiin ja dukkahiin dipaten.