4 pikkupizzaa
Lahmacun eli turkkilainen jauhelihapizza
Ainesosat
Pohja
1 1/2
dl
vettä
15
g
tuorehiivaa
2
rkl
oliiviöljyä
n. 3
dl
vehnäjauhoja
Päälle
1
pieni salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
1/2
miedohko chilipalko
2
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
tomattipyreetä
1
rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
1/2
tl
cayennepippuria
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
paprikajauhetta
1/4
tl
kanelia
400
g
karitsan- tai pihvikarjan jauhelihaa tai nyhtistä tai härkistä
(sormi)suolaa ja mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
hienonnettua salottisipulia
kuutioitua tomaattia ja kurkkua
korianteria tai lehtipersiljaa
limettiä
chili- tai oliiviöljyä
Vaiheet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Anna sen kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 min.
- Tee täyte. Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman pieniksi paloiksi. Kuutioi chili. Paista ne jauhelihan kanssa öljyssä kypsäksi. Sekoita tomaattipyreen, lehtipersiljan ja mausteiden kanssa.
- Painele kohonneesta taikinasta kuplat pois. Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä 4 soikeahkoa pizzaa. Paista grillissä toiselta puolelta muutama minuutti. Käännä ja painele täyte pohjille. Jatka paistamista, kunnes pohja on kypsä.
- Lastaa päälle sipulia, tomaattia, kurkkua ja yrttejä. Pirskota päälle hieman öljyä ja purista limettimehua. Kääri rullalle ja nauti.
Vinkki! Jos kaipaat juustoa lahmacuniin, niin ripottele päälle murusteltua fetaa paistamisen jälkeen.