3-4
Toscanalainen tomahawk
Ainesosat
1
tomahawk-pihvi
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Timjami-rosmariinipesto
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
timjaminlehtiä
1
rkl
hienonnettua rosmariinia
1
ruukku
basilikaa
1
dl
pinjansiemeniä
3
rkl
raastettua parmesaania
2
tl
sitruunamehua
1-1 1/2
dl
oliiviöljyä
sormisuolaa, mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Ota liha noin tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista lihaan kaunis väri. Työnnä paistolämpömittari paksuimpaan kohtaan lihaa. Nosta tomahawk joko grillin ylätasolle tai 150-asteiseen uuniin. Jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Tällöin liha on medium. Jos haluat kypsempää lihaa, jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 65 astetta.
- Tee pesto. Laita kuorittu valkosipuli, yrtit, siemenet, parmesaani ja sitruunamehu tehosekoittimeen. Surauta tahnaksi. Lisää sen verran öljyä, että saat haluamasipaksuisen seoksen.
- Tarjoa tomahawk peston ja tomaatti-rucolasalaatin kanssa.
Tomaatti-rucolasalaatti
Ainesosat
1
kesäsipuli
1
pieni valkosipulinkynsi
1/3
tl
sormisuolaa
1/2
tl
sokeria
muutama kierros mustapippuria myllystä
1
rkl
sitruunamehua
500
g
erilaisia tomaatteja
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku
rucolaa
Vaiheet
- Viipaloi kesäsipuli varsineen. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita ne tarjoiluastiaan. Ripottele päälle suola, sokeri ja pippuri. Kaada päälle sitruunamehu. Anna maustua sillä aikaa, kun valmistelet muut aineet.
- Leikkaa tomaatit paloiksi. Lisää ne sipuliseokseen. Valuta päälle öljyä. Lisää rucola. Tarjoa lihan lisäkkeenä.