Helsingin nimikkococktail valittiin kilpailussa huhtikuussa 2016. Voiton vei Pastorin pääbaarimestarin muumihenkinen drinkki.
Ravintola Pastorin pääbaarimestari Daniel Woodward näyttää HSTV:n videolla, miten tehdään Helsingin nimikkococktail, Helsinki Cocktail. Katso Helsingin Sanomien juttu täältä.
Woodwardin voittoisa drinkki on kunnianosoitus muumeille, jotka ovat olleet drinkin luojan perheessä tärkeässä roolissa. Juoma nimettiinkin kilpailussa epävirallisesti "Muumisouriksi". Näin Woodward kerto drinkistä: "Pienestä asti muumit ovat olleet minulle tärkeitä. Juoman tärkeimpään rooliin nousee tietenkin Tove Jansson, sillä hän on kansainvälisesti yksi tunnetuimpia ja aidoimpia stadilaisia. Tämän takia juoma edustaa Helsinkiä mainiosti myös ympäri maailman. Drinkki on raikas sourpohjainen juoma, jossa yhdistyvät Bloom Ginin raikkaus ja kukkaisuus parfait amourin parfyymisyyteen sekä basilikan freesit maut. Gin on noussut trendialkoholiksi Helsingissä. Muumithan enimmäkseen uinuvat talvisin, joten tämä sopii mainiosti nimenomaan kesäjuomaksi. Raikasta, kesäistä, kukkaista!”
Helsinki Cocktailia saa kesän ajan kilpailussa mukana olleista ravintoloista. Listan ja kartan löydät Helsinki Cocktailin sivuilta.
Helsinki Cocktail 2016
Ainekset
Työvaiheet
- Laita kaikki ainekset shakeriin ja kuivaravista (ravistus ilman jäitä). Kuivaravistus vaahdottaa valkuaisen kunnolla, mikä antaa juomalle sen kuohkean rakenteen ja vaahdon.
- Ravista seuraavaksi vielä jäiden kanssa ja tuplasiivilöi jäillä täytettyyn hillopurkkiin (tai valitsemaasi lasiin). Koristele sitruunan kuorella, basilikalla ja orvokilla.