Vegaanin saaristolaispöydän kunkku on graaviavokado. Perinteinen sinappikastike tuunataan kurkumalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
10 min
Helppo
Graavatut avokadot
Ainesosat
3
avokadoa
1 1/2
sitruunan mehu
1
nippu tilliä
1
prk (50 g)
kapriksia
1
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
Vaiheet
- Kuori ja leikkaa avokadot ohuiksi viipaleiksi. Purista sitruunanmehu avokadoille, ettei avokado tummu. Hienonna tilli ja ripottele se viipaleille. Mausta kapriksilla, suolalla ja valkopippurilla.
- Tarjoa hapankorppujen ja kurkumasinappikastikkeen kanssa (ks. ohje alla).
Kurkuma-sinappikastike
Ainesosat
3
rkl
tilliä hienonnettuna
2
rkl
sokeria
2
rkl
sinappia
2
rkl
dijoninsinappia
2
rkl
valkoviinietikkaa
1 1/2
dl
rypsiöljyä
2
tl
kurkumaa
n. 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Vaiheet
- Hienonna tilli ja laita sauvasekoittimen kulhoon. Lisää sokeri. Soseuta kunnes sokeri on täysin sulanut. Lisää sinapit ja etikka seokseen.
- Lisää öljyä aluksi tipoittain tehokkaasti sekoittaen ja sitten ohuena nauhana. Lisää kurkuma sekä suolaa ja pippuria maun mukaan.
- Tarjoa graavatun avokadon kanssa.