Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Arjen nopeat
Gluteeniton
12:06 | 20.6.2018

Possunnoisetit, salaattitahna ja basilika-perunasalaatti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Trendikäs rakuuna maustaa mehevän possunfileen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6
15 min
Helppo

Possunnoisetit, salaattitahna ja basilika-perunasalaatti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

600
g
possun sisäfileetä
4
valkosipulinkynttä
1/2
ruukkua
tuoretta rakuunaa
1 1/2
tl
merisuolaa myllystä
1
tl
mustapippuria myllystä
1+1
rkl
voita ja öljyä paistamiseen

Vaiheet

  1. Tee basilika-perunasalaatti ja salaattitahna (ks. resepti alla) valmiiksi.
  2. Puhdista fileet kalvoista ja leikkaa ne noin 3 cm:n paksuisiksi paloiksi. Litistä palat hieman ohuemmiksi.
  3. Kuori ja puolita valkosipulit. Kuumenna voi-öljyseos pannussa. Paista fileepaloja pannussa parissa erässä valkosipulin ja rakuunanoksien kanssa, noin 4 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa salaattitahnan ja basilikaperunasalaatin kanssa.

Salaattitahna

Ainesosat

2
salottisipulia
3+3
rkl
rypsiöljyä
300
g
salaattia (esim. vuonankaali)
3
rkl
pieniä kapriksia
6
pikkusuolakurkkua (cornichons)
2
rkl
dijoninsinappia
2
tl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 3 rkl öljyä keskilämmöllä. Kuullota sipuleita 5 minuuttia. Lisää huuhdellut, kuivatut salaatit pannuun. Paista vielä 1 minuutti sekoitellen.
  2. Laita salaatit ja sipulit tehosekoittimeen kapristen, suolakurkkujen ja sinapin kanssa. Surauta tahnaksi. Lisää öljyä sen verran, että saat lusikoitavan tahnan. Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja sokerilla.
  3. Tarjoa tahna possun kastikkeena. Jos kastiketta jää, sen voi tarjota crostinien kanssa.

Vinkki Jos haluat yrttisemmän kastikkeen, korvaa osa salaatista yrteillä, kuten basilikalla, lehtipersiljalla tai oreganolla.

Lämmin basilika-perunasalaatti

Ainesosat

1
kg
kiinteämaltoisia perunoita (esim. Siikli)
150
g
pakasteherneitä
2
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
2
rkl
sitruunamehua
1 1/2
dl
öliiviöljyä
1
tl
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Vaiheet

  1. Harjaa tai kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 20–30 minuuttia.
  2. Keitä toisessa kattilassa herneitä pari minuuttia.
  3. Viipaloi kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna basilika. Sekoita sipulit, basilika ja sitruunamehu öljyn kanssa. Lohko lämpimät perunat tai riko niitä hieman haarukalla. Yhdistä perunat, herneet ja kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki Jos haluat lisätä yrttisyyttä, minttu ja lehtipersilja sointuvat hyvin basilikan rinnalle. Salaatti maistuu myös haaleana ja kylmänä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
possunnoisetit
salaattitahna
basilika-perunasalaatti
Viikonloppubistro
gluteeniton deli

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Joulukinkku ruiskuoressa

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini