Kesän viilein juoma on frosé eli jäädytetty roseeviini. Se sopii täydellisesti aperetiiviksi ja virkistää kuumana päivänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6-8 lasillista
15 min + jäätyminen 6 t
Helppo
Frosé-juoma
Ainesosat
1
plo (0,75 l)
kuivaa roseeviiniä
500
g
mansikoita
1/2
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
Vaiheet
- Jäähdytä roseeviini jääkaapissa kylmäksi. Kaada se jääpalamuotteihin tai -pusseihin ja siirrä pakastimeen jäätymään vähintään 6 tunniksi.
- Viipaloi mansikat ja ripottele sokeri niiden päälle. Anna maustua 15 minuuttia.
- Soseuta mansikat tehosekoittimessa. Jos haluat juomasta sileää, painele marjasose tiheän siivilän läpi. Laita sose takaisin tehosekoittimeen, lisää sitruunamehu ja jäätyneet roseeviinikuutiot. Soseuta ainekset tasaiseksi seokseksi. Annostele frosé-juoma laseihin ja tarjoa heti.