Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
16:50 | 15.5.2016

Puolukka-marenki

Lisää omaan keittokirjaan
Kaisu P. on lisännyt 188 reseptiä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keskivaikea

Puolukka-marenki

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Marenki
4
kpl
valkuainen
2
dl
sokeri
puolukka (kokonaisia) maun mukaan

Vaiheet

  1. Erota valkuaiset keltuaisesta. Kulhon ja vatkaimen tulee olla puhtaat ja kuivat, sillä pienetkin veden, rasvan tai keltuaisen jäämät estävät valkuaista vatkautumasta. Vatkaamiseen kannattaa käyttää lasi- tai teräskulhoa. Muovikulhon pinnalle on voinut jäädä rasvaa, jolloin marenkivaahdosta ei tule kestävää. Jos käytät muovikulhoa, voit hieroa sen ensin seoksella, jossa on 2 rkl etikkaa ja 1 tl suolaa. Huuhdo ja kuivaa kulho tämän jälkeen.
  2. Vaahdota valkuaiset. Lisää halutessasi tilkka happoa, esimerkiksi etikkaa tai sitruunamehua. Happo vahvistaa vaahdon rakennetta.
  3. Lisää sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes sokeri liukenee vaahtoon. Paras sokeri marengin tekoon on pienikiteinen Siro-sokeri. Kun vaahtoon muodostuu jäykkiä huippuja ja seos on kiiltävää, se on valmista paistettavaksi.
  4. Valkuaisvaahdon voit maustaa esimerkiksi sulatetulla suklaalla, vaniljasokerilla, pähkinä-, manteli-, kaakao- tai pikakahvijauheella. Lisää makuaineet varovasti nostellen vaahtoon.
  5. Pursota pieniä palloja tai lusikoi nokareita leivinpaperin päälle pellille. Voit myös tehdä marenkitaikinasta erimallisia levyjä ja renkaita.
  6. Esilämmitä uuni, sillä marenkitaikina ei kestä seisottamista. Kypsennä marengit hyvin miedossa lämmössä (75 asteessa) ja pitkään. Näin marengit pysyvät vaaleina ja kuivuvat myös sisältä.
Tilaa Glorian ruoka & viini
puolukka
marenki
marjat
kesä
makeat
rapea

Suosituimmat

Mangosalsa

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini