1 kg naudan entrecotea, ulkofileetä tai picanhaa
Marinadi
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 rkl kuminansiemeniä
2 tl korianterinsiemeniä
1 rkl savustettua paprikajauhetta tai tavallista
1 rkl suolaa
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl rypsiöljyä
½ dl tuoreita yrttejä, kuten lipstikkaa, oreganoa, persiljaa
Vartaisiin
2 vihreää paprikaa
4 sipulia
Sashlik (Samassa liemessä -ohjelmasta)
Työvaiheet
Valmistusohje
Edellisenä päivänä
Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi, hienonna valkosipuli ja yhdistä muiden ainesten kanssa marinadiksi. Poista lihasta kalvot ja leikkaa kuutioiksi. Yhdistä liha ja marinadi elintarvikepussissa ja anna muhia yön yli. Käy välillä kääntelemässä pakettia, jotta mausteet sekoittuvat hyvin.
Grillauspäivänä
Leikkaa paprikat ja sipulit lohkoiksi. Pujota lihat ja kasvikset grillivartaisiin ja jätä huoneenlämpöön odottamaan grillaamista. Valmistele grilliin kunnon hehkuva hiillos.
Grillaa vartaat kuumassa hiilloksessa herkullisen ruskeiksi ja sisältä roseeksi, noin 30 sekuntia per puoli. Kypsyyden voi tarkistaa nappaamalla kiinni lihapalasta vartaan keskellä ja siirtämällä sitä vähän. Sopivan kypsä lihan on ruskistunut pinnasta, mutta pinkki läheltä varrastikkua.