Risto V on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

1 kg naudan entrecotea, ulkofileetä tai picanhaa

Marinadi
1 sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 rkl kuminansiemeniä
2 tl korianterinsiemeniä
1 rkl savustettua paprikajauhetta tai tavallista
1 rkl suolaa
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl rypsiöljyä
½ dl tuoreita yrttejä, kuten lipstikkaa, oreganoa, persiljaa

Vartaisiin
2 vihreää paprikaa
4 sipulia

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sashlik (Samassa liemessä -ohjelmasta)

Työvaiheet

Valmistusohje
Edellisenä päivänä

Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi, hienonna valkosipuli ja yhdistä muiden ainesten kanssa marinadiksi. Poista lihasta kalvot ja leikkaa kuutioiksi. Yhdistä liha ja marinadi elintarvikepussissa ja anna muhia yön yli. Käy välillä kääntelemässä pakettia, jotta mausteet sekoittuvat hyvin.

Grillauspäivänä

Leikkaa paprikat ja sipulit lohkoiksi. Pujota lihat ja kasvikset grillivartaisiin ja jätä huoneenlämpöön odottamaan grillaamista. Valmistele grilliin kunnon hehkuva hiillos.

Grillaa vartaat kuumassa hiilloksessa herkullisen ruskeiksi ja sisältä roseeksi, noin 30 sekuntia per puoli. Kypsyyden voi tarkistaa nappaamalla kiinni lihapalasta vartaan keskellä ja siirtämällä sitä vähän. Sopivan kypsä lihan on ruskistunut pinnasta, mutta pinkki läheltä varrastikkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla