Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
14:33 | 23.5.2016

Kylmäsavuhärkäkakku

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 422 reseptiä
Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Klassinen voileipäkakku on juhlien pelastus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
1 t + 8 t
Keskivaikea

Kylmäsavuhärkäkakku

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

12
paahtoleipäviipaletta
Kostutus
1
dl
lihalientä
Täyte 1
1
dl
ranskankermaa
1 ½
rkl
dijoninsinappia
1
maustekurkku
1
pieni
punainen paprika
½
dl
silputtua ruohosipulia
½
tl
mustapippuria myllystä
Täyte 2
100
g
kylmäsavuhärkää
1
prk (125 g)
piparjuurituorejuustoa
2
rkl
ranskankermaa
½
ruukkua
basilikaa
Kuorrute
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
Koristeeksi
ruohosipulia
5
viipaletta
kylmäsavuhärkää
muutama
basilikanlehti

Vaiheet

  1. Valmista täyte 1. Sekoita ranskankerman joukkoon sinappi. Kuutioi joukkoon maustekurkku ja paprika. Silppua joukkoon ruohosipuli. Mausta tahna rouhitulla mustapippurilla.
  2. Valmista täyte 2. Ota noin viisi viipaletta kylmäsavuhärkää koristelua varten syrjään . Leikkaa loppu kylmäsavuhärkä ohuiksi suikaleiksi. Notkista piparjuurituorejuusto ranskankermalla. Lisää joukkoon kylmäsavuhärkä. 
  3. Leikkaa paahtoleivistä pois reunat. Leikkaa leivinpaperista neljä palaa, jotka reunustavat suorakaiteenmuotoista voileipäkakkua ja suojaavat tarjoiluvatia. Laita paperipalat tarjoiluvadille nosta kolme paahtoleipäpalaa peräkkäin vadille.
  4. Levitä päälle puolet täytteestä 1. Levitä täytteen päälle kolme paahtoleipäpalaa. Kostuta leipäpalat kevyesti pullasudin avulla. Asettele leipäkerroksen päälle kerros tuoreita basilikanlehtiä. Lusikoi päälle täyte 2. Nosta tämän päälle kolme leipäpalaa. Kostuta leipien pinta ja levitä loput täytteestä 1. Nosta pinnalle vielä kolme leipäpalaa. Paina kakkua kevyesti ja kääri kakku leivinpaperiin ja muovipussiin. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Valmista kuorrute. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Levitä kuorrute lastan avalla tasaiseksi kuorrutteeksi kakun reunoille ja päälle. Koristele kakku ruohosipulinvarsilla, kylmäsavuharkäviipaleilla ja muutamalla basilikanlehdellä. 
Tilaa Glorian ruoka & viini
Voileipäkakku
kylmäsavuhärkä
Kemut
valmistujaiset
ylioppilasjuhlat
häät

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini