Klassinen voileipäkakku on juhlien pelastus.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
1 t + 8 t
Keskivaikea
Kylmäsavuhärkäkakku
Ainesosat
12
paahtoleipäviipaletta
Kostutus
1
dl
lihalientä
Täyte 1
1
dl
ranskankermaa
1 ½
rkl
dijoninsinappia
1
maustekurkku
1
pieni
punainen paprika
½
dl
silputtua ruohosipulia
½
tl
mustapippuria myllystä
Täyte 2
100
g
kylmäsavuhärkää
1
prk (125 g)
piparjuurituorejuustoa
2
rkl
ranskankermaa
½
ruukkua
basilikaa
Kuorrute
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
Koristeeksi
ruohosipulia
5
viipaletta
kylmäsavuhärkää
muutama
basilikanlehti
Vaiheet
- Valmista täyte 1. Sekoita ranskankerman joukkoon sinappi. Kuutioi joukkoon maustekurkku ja paprika. Silppua joukkoon ruohosipuli. Mausta tahna rouhitulla mustapippurilla.
- Valmista täyte 2. Ota noin viisi viipaletta kylmäsavuhärkää koristelua varten syrjään . Leikkaa loppu kylmäsavuhärkä ohuiksi suikaleiksi. Notkista piparjuurituorejuusto ranskankermalla. Lisää joukkoon kylmäsavuhärkä.
- Leikkaa paahtoleivistä pois reunat. Leikkaa leivinpaperista neljä palaa, jotka reunustavat suorakaiteenmuotoista voileipäkakkua ja suojaavat tarjoiluvatia. Laita paperipalat tarjoiluvadille nosta kolme paahtoleipäpalaa peräkkäin vadille.
- Levitä päälle puolet täytteestä 1. Levitä täytteen päälle kolme paahtoleipäpalaa. Kostuta leipäpalat kevyesti pullasudin avulla. Asettele leipäkerroksen päälle kerros tuoreita basilikanlehtiä. Lusikoi päälle täyte 2. Nosta tämän päälle kolme leipäpalaa. Kostuta leipien pinta ja levitä loput täytteestä 1. Nosta pinnalle vielä kolme leipäpalaa. Paina kakkua kevyesti ja kääri kakku leivinpaperiin ja muovipussiin. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Valmista kuorrute. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma sähkövatkaimella kuohkeaksi. Levitä kuorrute lastan avalla tasaiseksi kuorrutteeksi kakun reunoille ja päälle. Koristele kakku ruohosipulinvarsilla, kylmäsavuharkäviipaleilla ja muutamalla basilikanlehdellä.