Perinteinen masikkahillo maistuu lettujen ja jäätelön kaverina.
Helppo
Perinteinen mansikkahillo
Ainesosat
2
kg (n. 4 l)
mansikoita
1
kg
Dansukker Hillosokeria
Vaiheet
- Kaada peratut mansikat kattilaan ja lisää 1 dl vettä.
- Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää Hillosokeri vähitellen ja varovasti sekoittaen.
- Vähennä lämpöä, kun seos alkaa kiehua.
- Keitä hilloa 10 minuuttia. silloin tällöin varovasti sekoittaen.
- Jäähdytä noin 30 minuuttia. muutaman kerran sekoittaen, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat enää nouse pintaan. Kuori tarvittaessa vaahto. Jos purkitat hillon liian kuumana marjat nousevat pintaan. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
- Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluimmin viileässä.