
Tulisen ruoan ystävä sekoittaa hilloon rutkasti chiliä ja tarjoilee hilloa grillattujen liha- ja makkararuokien kanssa tai käyttää mausteena kastikkeissa.
Tulinen tomaattihillo
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla.
- Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat.
- Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan.
- Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.
- Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
- Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.