Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 kpl
60 min
Helppo
Parsatemakit
Ainesosat
2
dl
mustaa riisiä tai sushiriisiä
1
rkl
seesamiöljyä
1
nippu (500 g)
vihreää parsaa
12
norileväarkkia
150
g
lehtimangoldia tai viinisuolaheinää
1/2
ruukku
minttua
1/2
ruukku
thaibasilikaa
Vaiheet
- Keitä sushiriisi pakkauksen ohjeen mukaan tai musta riisi 4 dl:ssa vettä pakkauksen ohjeen mukaan, 40–60 minuuttia. Anna jäähtyä. Lisää seesamiöljy jäähtyneeseen riisiin.
- Katkaise parsojen kova tyvi pois. Höyrytä parsoja noin 5 minuuttia. Parsa saa olla rapeaa. Jos parsat ovat paksuja, halkaise ne.
- Leikkaa norilevyt 15 x 15 cm:n kokoisiksi. (Jos teet sushitacoja, voit käyttää ylimääräiset palat niihin.)
- Levitä riisiä norilevyn yhteen kulmaan. Lisää parsaa, mangoldia ja yrttejä. Taita kulma täytteineen arkin keskelle ja rullaa tötteröksi. Liimaa reuna kiinni sipaisemalla siihen vettä.