Karviaispensaan sato ja kesäkurpitsat kietoutuvat toisiinsa mintulla ja sitruunalla maustettuna.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen
Karviais-kesäkurpitsamarmeladi
Ainekset
500
g
vihreitä tai punaisia karviaisia
500
g
kesäkurpitsaa
1
sitruunan mehu
1
pkt (330g)
Dansukker Hillo-marmeladisokeria
kourallinen mintunlehtiä
Työvaiheet
- Perkaa karviaiset. Kuori kesäkurpitsat, halkaise ja poista keskellä oleva siemenpesä. Paloittele kurpitsat.
- Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna varovasti, kunnes pohjalle erittyy nestettä. Keitä kunnes ainekset soseutuvat.
- Jauha seos sosemyllyllä kattilaan. Lisää hillo-marmeladisokeri, kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä 2 - 5 minuuttia.
- Kuori vaahto pinnalta ja kaada puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin. Sulje puhtailla kansilla ja säilytä jäähtyneenä kylmässä.