Suolainen juustokakku! Tässä ricotalta ja fetajuustolta maistuvassa paketissa on kaikki mitä tarvitset herkulliseen iltaan. Lisää piirakan päälle salaatti, niin erillisiä astioita ei tarvita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
1 t + tekeytyminen 3½ t
Keskivaikea
Kreikkalainen salaattipiiras
Ainesosat
200
g
digestivekeksejä
125
g
voita
Täyte
200
g
fetaa
3
isoa kananmunaa
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
prk (250 g)
ricottaa
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1/2
tl
kuivattua chilia (myllystä)
Salaatti
1
kesäsipuli varsineen
1
rkl
punaviinietikkaa
1/2
tl
sormisuolaa
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria myllystä
250
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
oliiveja
1/2
kurkku
3/4
dl
oliiviöljyä
3
rkl
pinjansiemeniä
1/2
dl
oreganonlehtiä
Vaiheet
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 20 cm). Murskaa keksit. Sulata voi. Sekoita ne keskenään ja painele seos vuokaan. Laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
- Murustele feta pienenpieniksi paloiksi. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Sekoita tuorejuusto ja ricotta kananmunien kanssa. Lisää reilu puolet fetamuruista ja hienonna ruohosipuli joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi chilillä. Sekoita ja kaada seos keksipohjan päälle vuokaan.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on melkein jähmettynyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Peitä sitten kelmulla ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi.
- Tee salaatti. Hienonna sipuli varsineen. Sekoita se kulhossa etikan, suolan, sokerin ja pippurin kanssa. Puolita tomaatit ja oliivit. Kuutioi kurkku. Lisää kasvikset ja öljy sipulin joukkoon.
- Paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa kokoa ajan sekoitellen muutama minuutti.
- Lusikoi salaatti piirakalle juuri ennen tarjoamista. Viimeistele pinjansiemenillä, oreganolla ja lopuilla fetamuruilla.