
Freekeh eli vihreä vehnä on ravintoarvoiltaan mitä mainiointa syötävää! Siinä on kuituja nelinkertainen määrä tummaan riisiin verrattuna, ja runsaasti proteiineja. Matala GI-arvo karkoittaa nälän pitkäksi aikaa. Nautinnollisen ravitsevaa!
Reseptissä kurkku, tomaatti ja sipuli murskataan kevyesti, jolloin vihannesten mehu sekoittuu samppanjaetikkaan ja oliiviöljyyn tehden salaatista maistuvan mehukasta!
Mehukas freekehsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
Laita freekeh, kasvisfondi ja 5dl vettä kattilaan, sekoita ja kiehauta. Laske lämpöä, ja anna hautua 15 minuuttia.
Paloittele tomaatti, kurkku ja salaattisipuli salaattikulhoon, ja murskaa niitä kevyesti, jotta mehu irtoaa. Lisää joukkoon samppanjan viinietikka, mausteet, puolet mintusta silputtuna, sekä oliiviöljy. Huuhdo linssit, lisää joukkoon ja kääntele kevyesti.
Valuta freekeh. Jäähdytä halutessasi. Laita tällöin salaatti siksi aikaa maustumaan jääkaappiin.
Lisää freekeh salaattiin ja nostele salaattiottimilla kevyesti sekaisin. Silppua loput mintut salaattiin ja koristele syötävillä kukkasilla.