
Rapea rukiinen pohja, raikas jogurttitäyte ja tuoreet mansikat maistuvat kesän ihanimmassa piirakassa.
Mansikka-ruispiirakka
Ainekset
Työvaiheet
1. Aloita valmistamalla pohja. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne keskenään. Pilko voi pieniksi kuutioiksi ja nypi sormin jauhojen joukkoon. Kun taikinan voi puristaa nyrkissä kiinteäksi, voi on hyvin sekoittunut. Lisää etikka ja muotoile taikina palloksi.
2. Kauli taikina ohueksi kahden leivinpaperin välissä. Taikinasta tulee melkein pellin kokoinen. Nosta taikina pellille ja paista noin 30 minuuttia, kunnes taikina alkaa paahtua reunoista. Nosta valmis pohja uunista ja anna sen jäähtyä.
3. Tee täyte piirakan jäähtyessä. Perkaa mansikat ja siivuta ne ohuiksi siivuiksi. Revi mozzarellapallot pieniksi kulhoon ja mittaa jogurtti mukaan. Sekoita hyvin.
4. Levitä jogurtti-mozzarellatäyte pohjalle. Asettele mansikkasiivut vieriviereen koko pohjalle. Koristele basilikan lehdillä ja viimeistele juoksevalla hunajalla.