Anna kuhafileiden uida sitruuna-yrttimarinadissa ja nosta sitruunapedillä uuniin. Pinnalle ripotellut pankojauhot viimeistelevät raikkaasti hapokkaan kalan ihanan rapeaksi.
Sitruunainen uunikuha
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa fileet ruodottomaksi v-viillolla: aseta fileet leikkuulaudalle (nahaton) nahkapuoli ylöspäin. Leikkaa fileen paksussa päässä viilto ruotorivin molemmille puolille ja poista ruotorivi. Pyrstöpuoli on ruodoton.
- Purista yhden sitruunan mehu marinadia varten ja hienonna yrtit. Yhdistä marinadin ainekset. Laita kuhafileet marinadiin ja annan maustua jääkaapissa 1 tunti.
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
- Pese ja viipaloi toinen sitruuna. Öljyä uunivuoka ja laita sitruunaviipaleet vuoan pohjalle. Valuta kalafileet marinadista ja laita ne kaksinkerroin taitettuina vuokaan. Ripottele korppujauhot ja valuta 1 rkl öljyä päälle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia.