
Juhlapöytään kelpaava sushikulho on makujen ja koostumusten ilotulitus. Vaikeasta nimestään huolimatta valmistus on helppoa, sillä riisiä lukuunottamatta mitään ei tarvitse kypsentää.
Chirashizushi-kulho
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese riisi huuhtelemalla sitä runsaassa kylmässä vedessä noin 10 kertaa. Vaihda vesi niin monta kertaa, että vesi ei enää muutu riisin tärkkelyksestä sameaksi.
-
Laita riisi ja vesi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä kannen alla noin 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna riisin levätä kannen alla 10 minuuttia. (Voit myös valmistaa riisin riisinkeittimessä)
-
Sekoita etikka, sokeri ja suola yhteen ja lisää seos riisin joukkoon muovisella tai puisella lastalla leikkaavin liikkein varovaisesti sekoittaen niin, etteivät riisinjyvät rikkoudu.
-
Sekoita soija-seesamimajoneesin aineet keskenään. Yhdistä toisessa kulhossa furikaken aineet.
-
Leikkaa avokado, kurkku ja tamago-munakas noin sentin kuutioiksi. Siivuta lohi ohuesti. Viipaloi kevätsipulit.
-
Kokoa annokset kulhoihin. Laita pohjalle riisiä ja päälle pari ruokalusikallista soija-seesamimajoneesia. Asettele pilkotut kasvikset, tamago-munakas, lohi ja katkaravut riisin päälle ja koristele annos mätinokareilla, kevätsipulilla ja furikake-ripotteella.
Vinkki Tamago-munakasta saa aasialaisten elintarvikkeiden myymälöistä.