Mausteisessa pho-keitossa on potkua, ja se lämmittää ihanasti talvipakkasilla.
Pho-lohikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko sipuli, valkosipuli ja inkivääri.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja inkivääri. Hauduta muutama minuutti miedolla lämmöllä.
- Kaada kattilaan vesi. Lisää joukkoon liemikuutiot ja mausteet. Hauduta lientä puoli tuntia.
- Halkaise paksoit ja leikkaa puolikkaat kahteen osaan. Huuhtele lohkot. Leikkaa lohipala ohuiksi viipaleiksi graavikalan tapaan. Viipaloi chili ja lohko limetit.
- Lisää nuudelit, chili ja paksoit liemen joukkoon. Keitä 4 minuuttia.
- Annostele höyryävä keitto kulhoihin ja lisää lohiviipaleet kuuman liemen joukkoon.
- Laita tarjolle limelohkoja, jotta jokainen voi puristaa keittoon mehua oman maun mukaan.
Vinkki! Paksoi eli pinaattikiinankaali löytyy vihannesosastolta, mutta sen voi korvata myös kiinankaalilla.