
Syyssadon maukkain perunasalaatti syntyy laadukkaista aineksista. Ohje on maidoton, laktoositon, kananmunaton ja täysin vegaani. Reseptissä käytetään kasvismajoneesia joka tuo salaattiin runsaasti makua ja mehevyyttä.
Mukavaa rapeutta ja pururuntumaa saadaan salaattiin raikkaalla omenalla ja aromikkaalla punasipulilla sekä maustekurkulla. Salaatin houkuttelevuutta lisää pirteän oranssit porkkanan palat. Perunasalaattiin sopivat kiinteät perunalajikkeet kuten Musica, Nicola tai Annabelle. Voit käyttää mainiosti tähän herkkuun myös ylijääneet keitinperunat edelliseltä päivältä.
Vinkki: Pidä perunasalaattia yksi päivä jääkaapissa ja huomaat, että maku vain paranee entisestään!
Saat ohjeella noin 4- 5 annosta, riippuen muista lisukkeista.
Herkullinen perunasalaatti ilman maitotuotteita ja kananmunaa
Ainekset
Työvaiheet
1. Kuori ja keitä porkkanat kypsiksi. Keitä sen sijaan perunat kuorineen. Anna jäähtyä huoneen lämpöisiksi.
2. Leikkaa porkkanat renkaiksi. Kuori perunat ja paloittele reilun kokoisiksi suupaloiksi.
3. Kuori omena ja paloittele.
4. Paloittele myös maustekurkku.
5. Laita kaikki paloitellut ainekset kulhoon ja sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurirouheella.
6. Lisää kasvismajoneesia n. 2 dl tai oman maun mukaan ja sekoita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta myllystä.
7. Kaada valmis perunasalaatti tarjoilukulhoon ja viimeistele runsaalla persiljasilpulla. Säilytä perunasalaatti jääkaapissa.
Voit tarjota perunasalaatin vaikkapa grillattujen tai uunissa paahdettujen kasvisten ja tuoreen leivän kera.
Lihan ystäville: Mainio lisäke myös lihan, kanan ja grillatun makkaran kanssa.