Pitsireunan salaisuus: kivennäisvettä taikinassa ja runsaasti voita pannussa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12-16 kpl
1 t + turvotus 30 min
Keskivaikea
Lettutötteröt
Ainesosat
2
kananmunaa
3
dl
maitoa
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ohrajauhoja
1/2
tl
suolaa
2
rkl
öljyä tai sulatettua voita
1 1/2
dl
kivennäisvettä
voita paistamiseen
Vaiheet
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, jauhot, suola ja öljy sekoittaen. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puoli tuntia. Valmista sillä aikaa täytteet eli kardemummarahka ja marjasalaatti (ks. ohjeet alhaalla).
- Lisää kivennäisvesi turvonneeseen taikinaan. Paista taikinasta 12–16 isoa lettua paistinpannussa voissa. Anna lettujen jäähtyä hieman ennen täyttämistä.
- Levitä täytteitä letulle, taita lettua alareunasta pari senttiä ja kääräise tötteröksi. Koristele timjamilla ja marjoilla.
Kardemummarahka
Ainesosat
200
g
rahkaa
1/2
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
1
(luomu)sitruuna
2
dl
vispikermaa
Vaiheet
- Yhdistä rahka, sokeri ja kardemumma. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se rahkaseokseen.
- Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti rahkaan. Siirrä seos kylmään odottamaan lettujen valmistumista.
(10 min)
Marjasalaatti
Ainesosat
5
dl
tuoreita marjoja (mansikoita, mustikoita, vadelmia)
1-2
rkl
sokeria
1
rkl
sitruunanmehua
1
rkl
timjamia hienonnettuna
Vaiheet
- Pilko mansikat. Yhdistä salaatin aineet ja siirrä seos kylmään.
(10 min)