
Pannut kuumiksi! Toisessa hautuvat sienet ja mangoldit, kun taas toinen on varattu rosmariinivoissa paistuville kuhafileille. Hetki vain, ja voit pyytää ystävät apajille.
Paistetut kalafileet ja sieni-mangoldipaistos
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi fileet ruodottomiksi, suomusta tarvittaessa. Leikkaa fileet annospaloiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
- Huuhtele ja hienonna mangoldit. Harjaa sienet puhtaiksi ja pilko ne suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Huuhtele purjo ja leikkaa se pitkiksi suikaleiksi. Kuumenna 2 rkl voita pannussa. Paista valkosipulia ja kantarelleja kuumassa voissa 5 minuuttia. Lisää mangoldit ja purjot ja kaada viini joukkoon. Kiehauta ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää tilkka vettä tarvittaessa.
- Paista kalat sillä aikaa toisessa paistinpannussa. Kuumenna 4 rkl voita isossa pannussa, anna voin kiehahtaa. Laita rosmariininoksat pannuun. Paista kaloja nahkapuoli alaspäin kuumassa pannussa 5–8 minuuttia. Käännä ja paista 2–3 minuuttia. Paista kalat tarvittaessa muutamassa erässä.
- Hienonna tuoreet yrtit ja sekoita ne sieni-mangoldipaistokseen. Mausta kuivatulla rakuunalla ja suolalla.
- Yhdistä ranskankerma, sitruunan mehu ja suola. Tarjoa rapeaksi paistettujen kalojen ja sieni-mangoldipaistoksen kanssa.