Kotiruokaklassikon makoisaan vegeversioon sujautetaan parsakaalia ja pinaattia. Laatikko saa mehevyytensä rahkasta, ja keltuaiset jätetään ihaniksi sattumiksi sen pinnalle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
50 min
Helppo
Vihreä parsakaali-makaronilaatikko
Ainesosat
4
dl (240 g)
makaronia
2
l
vettä
1
tl
suolaa
2
valkosipulinkynttä
1
(n. 400 g)
parsakaali
1
pss (100 g)
pinaattia
1
rs (250 g)
maustamatonta rasvatonta rahkaa
1
dl
vettä
2
tl
oreganoa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
4
kananmunaa
Vaiheet
- Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja siivilöi.
- Pilko valkosipulit ja pinaatti ja hienonna parsakaali murumaiseksi. Sekoita.
- Voitele uunivuoka kevyesti ja sekoita vuoassa pasta ja vihannesmuru.
- Sekoita kulhossa rahka, vesi, mausteet ja munanvalkuaiset. Kumoa seos makaronien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Säästä keltuaiset laatikon pinnalle. Voit toki sekoittaa munat myös kokonaisina rahkaan.
- Paista laatikkoa 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Lisää munankeltuaiset makaronilaatikon pinnalle ja paista laatikkoa vielä 10 minuuttia. Jos sekoitit munat kokonaisia rahkaan, paista laatikkoa kokonaisuudessaan 40 minuuttia.