Punajuuret kypsyvät nopeasti, kun pilkot ne pieniksi kuutioiksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Punajuuri-puolukkakeitto
Ainesosat
6
(500 g)
keskikokoista punajuurta
1
punasipuli
2
rkl
öljyä
7
dl
kasvislientä
3
dl
kevyesti sokeroitua puolukkamehua
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
4
rkl
smetanaa
2
dl
tuoreita puolukoita
Vaiheet
- Kuori ja kuutioi punajuuret ja sipulit pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna öljy kattilassa, lisää punajuuret ja sipulit ja kuullota 5 minuuttia.
- Lisää kasvisliemi ja puolukkamehu kattilaan. Hienonna joukkoon timjami ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 20 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.
- Soseuta keitto. Tarjoa smetananokareen ja puolukoiden kanssa.