Mitä saadaan, kun yhdistetään banoffee ja italialainen jäädyke? Todellinen lohtuherkku. Makeanhimon taatusti taltuttava banoffee-semifreddo on täydellinen tarjottava illanistujaisiin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + 3 h pakastaminen
Helppo
Banoffee-semifreddo
Ainesosat
2
munaa
2
rkl
sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
banaania
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa (eli toffeeksi keitettyä maitoa)
50
g
kaurakeksejä
Vaiheet
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kuivassa ja puhtaassa kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Huuhdo ja kuivaa vatkaimet. Vaahdota kerma. Nostele joukkoon keltuais- ja valkuaisvaahdot.
- Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi.
- Levitä laakeaan metalli- tai lasivuokaan puolet kermavaahtoseoksesta. Pudottele päälle toffeenokareita ja banaaniviipaleita. Murenna päälle keksejä. Tee toinen kerros samalla tavoin, mutta levittele toffeenokareita hieman haarukalla.
- Pakasta 3–4 tuntia, kunnes seos on puolijäinen eli semifreddo.
Vinkki! Jos pakastat herkkua kauemmin, anna sen sulaa jääkaapissa pehmeän kohmeiseksi ennen tarjoilua.