Soppa365 on lisännyt 294 reseptiä.
Linkitetty 465 keittokirjaan.
OHJE Ville Haapasalo KUVA Pyry Lehtonen

Hatsapuri on georgialainen perinneherkku, hiukan pizzaa muistuttava täytetty leipä.

Täytteeksi hatsapuriin voi laittaa melkein mitä tahansa. Tässä georgialaisen ravintolan Purpurin Helsingin Rikhardinkadulle avanneen Ville Haapasalon versiossa täytteenä on mozzarellaa ja fetaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 4-5 leipää
Valmistusaika
noin 30 min + taikinan levähdys
Vaikeustaso
Helppo

Hatsapuri

Ainekset

250
g
kermaviiliä
3
kananmunaa
noin 8-10
dl
vehnäjauhoja
suolaa
Täyte
300
g
mozzarellaa
300
g
fetajuustoa
2-3
kananmunaa
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
voita

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki taikinan ainekset ja vaivaa kimmoisaksi. Anna seistä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai yön yli.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tee täyte. Pilko mozzarella ja feta pieniksi paloiksi. Sekoita juustot ja kananmunat käsin puristellen.
  3. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile niistä pyöreät paksuhkot pohjat, halkaisijaltaan noin 20 cm.
  4. Levitä täyte taikinoiden keskelle, jätä reunoille muutama sentti tilaa. Sulje leivät vetämällä taikinaa täytteen päälle nyytiksi. Nipistele reunat tiiviisti yhteen ja taputtele leipä littanaksi. Käännä leivät ylösalaisin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele munalla ja paista uunissa noin 10-15 minuuttia, kunnes leipä on ruskistunut pinnalta ja taikina kypsää.
  5. Voitele kuumat leivät voilla ja tarjoa lämpimänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla