Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Juhli ja nauti
14:58 | 27.9.2016

Chateaubriand, bearnaisekastike ja perunagratiini

Lisää omaan keittokirjaan
Vain elämää on lisännyt 67 reseptiä
OHJE Roope Rask KUVA Jussi Hellsten

Mikael Gabrielin illallisella kyyneleiden lomassa syödään ranskalaista klassikkoruokaa chateaubriandia bearnaisekastikkeen ja perunagratiinin kanssa.

Vain elämää -ohjelma esitetään Nelosella perjantaisin klo 20.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
Keskivaikea

Chateaubriand, bearnaisekastike ja perunagratiini

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
naudan sisäfileepihviä á 180 g
suolaa ja mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen
Bearnaisekastike
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
½
dl
valkoviinietikkaa
1
dl
valkoviiniä
ripaus
sokeria
2
oksaa
rakuunaa
4
keltuaista
250
g
voita
suolaa ja mustapippuria
2
tl
punaviinietikkaa
½
dl
tuoretta rakuunaa silputtuna

Vaiheet

 

  1. Valmista ensin kastike. Hienonna sipulit ja lisää ne sekä etikka, valkoviini ja mausteet kattilaan. Keitä kasaan, kunnes jäljellä on noin 4 ruokalusikallista. Siivilöi.
  2. Laita kattila vesihauteeseen. Sekoita keltuaiset joukkoon ja vatkaa koko ajan, kunnes seos paksunee. Sulata voi ja lisää sitä joukkoon vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä lisää punaviinietikka ja tuore silputtu rakuuna.
  3. Nuiji lihat noin 3 cm:n paksuisiksi pihveiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pihvit kuumalla pannulla öljyssä noin 2 minuuttia moelmmilta puolilta.
  4. Tarjoa pihvit kastikkeen ja perunagratiinin kanssa (ks. ohje alla). Voit tarjota lisukkeena myös grillattuja kasviksia.

Perunagratiini

Ainesosat

noin 600
g
Rosamunda-perunaa
1
keltasipuli
2
valkosipulinkynttä
5
oksaa
timjamia
suolaa ja mustapippuria
5
dl
kuohukermaa
1
dl
parmesaaniraastetta

Vaiheet

  1. Pese ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi uunivuokaan. Kuori ja hienonna sipulit ja sekoita ne perunoiden joukkoon. Hienonna timjami. Mausta perunat ja sipulit suolalla ja pippurilla sekä timjamilla.
  2. Kaada kerma ja ripottele parmesaaniraaste päälle. Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 1 tunti.
Tilaa Glorian ruoka & viini
pihvi
liha
perunagratiini
Vain elämää
viikonloppubistro
kemut
pihvi & bbq
Mikael Gabriel
chateaubriand
bearnaisekastike
Viikonloppubistro
Pihvi & BBQ
Kemut

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Hasselbackan punajuuret

Sienisalaatti suolasienistä

Piparjuuriskagen

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini