Herukkakiisselin yllätyksenä on makeaa hapankorppua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo
Ruusu-viinimarjakiisseli
Ainesosat
1
l
vettä
4
dl
punaisia viinimarjoja
4
dl
(kurttu)ruusun terälehtiä tai 2 tl ruusuvettä (esim. Steenbergs)
1
vaniljatanko
1 1/2
dl
sokeria
3
rkl
perunajauhoja
1/2
dl
marjamehua
6
dl
(erilaisia) herukoita
Lisäksi
hapankorppumurua (ks. ohje alhaalla)
Vaiheet
- Tee ensin hapankorppumuru, jotta se ehtii jäähtyä.
- Tee kiisseli. Yhdistä kattilassa vesi, punaiset viinimarjat ja ruusun terälehdet. Jos käytät ruusuvettä, sekoita se kiisseliin vasta lopuksi. Halkaise vaniljatanko ja raaputa vaniljansiemenet veitsenkärjellä pieneen kulhoon. Laita halkaistu vaniljatanko kattilaan. Käytä siemenet kiisseliin myöhemmin. Keitä seosta 10 minuuttia.
- Siivilöi liemi kulhoon, paina marjoja kevyesti siivilän läpi. Kaada neste takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja kuumenna, kunnes sokeri sulaa.
- Sekoita perunajauhot kylmään marjamehuun ja kaada seos ohuena nauhana kuumaan liemeen koko ajan sekoittaen. Kuumenna, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Sekoita vaniljansiemenet (ja ruusuvesi) kiisseliin.
- Jaa kiisseli annoskulhoihin, lisää päälle tuoreita herukoita ja hapankorppumurua.
Makea hapankorppumuru
Ainesosat
4
hapankorppua
2
rkl
voita
1
rkl
sokeria
Vaiheet
- Murenna hapankorput.
- Sulata voi pannussa. Lisää sokeri ja hapankorppumuru. Sekoita ja paista 2–3 minuuttia.
- Nosta muru talouspaperille valumaan ja jäähtymään.
(n. 2 dl, 5 min)