
Pikkelöidyissä silakoissa maistuu vahva ja herkullinen piparjuuri. Kalat maustuvat vuorokaudessa tarjoilukuntoon.
Piparjuurisilakat
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita liemestä. Kuori punasipuli ja viipaloi se pieneen kattilaan. Lisää etikka, sokeri, suola, pippurit ja neilikat. Anna liemen kiehahtaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna liemen jäähtyä hetki.
- Nylje silakkafileet nahattomiksi. Kuori piparjuuri ja leikkaa se ohuiksi lastuiksi. Lado silakat ja piparjuurilastut kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada haaleaksi jäähtynyt pikkelöintiliemi purkkiin. Lisää öljy ja rosmariininoksa purkkiin. Sulje purkki huolellisesti ja kääntele muutaman kerran ylösalaisin. Anna silakoiden marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään. Silakat säilyvät kylmässä hyvinä noin pari viikkoa.
- Paahda maalaisleipäviipaleet. Hiero kunkin leivän pintaa valkosipulinkynnellä ja pirskota leiville oliiviöljyä. Lado silakkafileitä leipäviipaleille.