Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Kala
Alkuruuat
Aamiaiset
Välipalat
Lisukkeet
14:00 | 20.12.2018

Piparjuurisilakat

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Pikkelöidyissä silakoissa maistuu vahva ja herkullinen piparjuuri. Kalat maustuvat vuorokaudessa tarjoilukuntoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
20 min + pikkelöinti 12 t2
Helppo

Piparjuurisilakat

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

400
g
silakkafileitä
Pikkelöintiliemi
1
pieni punasipuli
1
dl
valkoviinietikkaa
2
rkl
sokeria
1 1/2
tl
suolaa
5
kokonaista mustapippuria
4
neilikkaa
5
cm pala
piparjuurta
1
dl
oliiviöljyä
1
rosmariininoksa
Lisäksi
8
viipaletta
rapeakuorista maalaisleipää
1-2
valkosipulinkynttä
1-2
rkl
oliiviöljyä

Vaiheet

  1. Aloita liemestä. Kuori punasipuli ja viipaloi se pieneen kattilaan. Lisää etikka, sokeri, suola, pippurit ja neilikat. Anna liemen kiehahtaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna liemen jäähtyä hetki.
  2. Nylje silakkafileet nahattomiksi. Kuori piparjuuri ja leikkaa se ohuiksi lastuiksi. Lado silakat ja piparjuurilastut kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada haaleaksi jäähtynyt pikkelöintiliemi purkkiin. Lisää öljy ja rosmariininoksa purkkiin. Sulje purkki huolellisesti ja kääntele muutaman kerran ylösalaisin. Anna silakoiden marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään. Silakat säilyvät kylmässä hyvinä noin pari viikkoa.
  3. Paahda maalaisleipäviipaleet. Hiero kunkin leivän pintaa valkosipulinkynnellä ja pirskota leiville oliiviöljyä. Lado silakkafileitä leipäviipaleille.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Piparjuurisilakat
Kemut
päivän katiska
joulu
joulun kalaruoat

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini