Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
Makea leivonta
13:13 | 4.11.2016

Omenapiirakka paistinpannussa

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Omenainen paistos lainaa makuja apfelstrudelista, vaikka pohja onkin murotaikinaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 palaa
30 min + kypsennys ja jäähtymine
Helppo

Omenapiirakka paistinpannussa

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Pohja
100
g
voita
2
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1
kananmuna
Täyte
1
kg
hapokkaita omenoita
3/4
dl
sokeria
1/2
tl
jauhettua kanelia
1
dl
(keltaisia) rusinoita
Muruseos
2
dl
pistaasia rouhittuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1
dl
fariinisokeria
125
g
huoneenlämpöistä voita
tarjoiluun vaniljajäätelöä

Vaiheet

  1. Tee pohjataikina. Nypi voi ja sokeri sekaisin. Lisää vehnäjauhot, suola ja viimeiseksi kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa, jotta taikina säilyttää mureutensa. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  2. Kauli taikina halkaisijaltaan 33 cm:n ympyräksi. Nosta se voideltuun valurautaiseen paistinpannuun (ø noin 22 cm) tai irtopohjavuokaan.
  3. Kuori ja lohko omenat. Sekoita sokeri, kaneli ja 2 rkl jauhoja kulhossa. Lisää omenat ja rusinat ja sekoita. Kaada seos pannuun. Nosta pannu pakastimeen siksi aikaa, kun teet muruseoksen.
  4. Rouhi pistaasit ja sekoita ne sokerin ja jauhojen kanssa. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi. Ripottele murumainen seos omenoiden päälle.
  5. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 miuuttia. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä piirakka foliolla. Anna täytteen ja makujen tasaantua noin 3 tuntia ennen leikkaamista. Tarjoa  vaniljajäätelön kanssa.

VINKKI Voit tehdä piirakan jo edellisenä päivänä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
omenapiirakka
Viikonloppubistro
Kemut
Sokerileipuri
lasten suosikit
Omenapiirakka paistinpannussa
apfelstrudel

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Sienisalaatti suolasienistä

Hasselbackan punajuuret

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini