Kurpitsaletut ovat ihana aamiaisherkku suoraan Amerikasta. Kookossokeri, leseet ja hiutaleet tekevät niistä perinteisiä terveellisemmät. Voit valmistaa samasta taikinasta myös vohveleita.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
28 kpl
2 h + kurpitsasoseen valutus
Helppo
Kurpitsaletut
Ainesosat
1½
kg
kurpitsaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
½
tl
jauhettua inkivääriä
¼
tl
jauhettua neilikkaa
¼
tl
jauhettua maustepippuria
Taikina
6
kananmunaa
2
dl
kookossokeria
1
dl
kaurahiutaleita
3½
dl
spelttijauhoja
1
dl
vehnäleseitä
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasooda
½
tl
suolaa
2
dl
maitoa
½
dl
oliiviöljyä
Paistamiseen
voita tai kookosöljyä tai niiden sekoitusta
Vaiheet
- Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Halkaise kurpitsa ja koverra siemenet ja lankamainen rihmasto pois. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja laita kurpitsa pellille kuoripuoli ylöspäin. Kaada pellille 1½ cm vettä. Paahda kurpitsaa uunissa 1 h 15 minuuttia tai kunnes se on niin pehmeä, että voit helposti pistää haarukalla kurpitsan kuoren läpi.
- Anna kurpitsan jäähtyä hetki ja vedä kuori pois. Soseuta sisus sauvasekoittimella. Laita sose siivilään ja valuta vähintään pari tuntia, mielellään yön yli. (Tarvitset 5 dl kurpitsasosetta). Lisää vaniljasokeri ja mausteet soseeseen.
- Vatkaa kananmunat ja kookossokeri paksuksi vaahdoksi. Jauha kaurahiutaleet tehosekoittimessa. Lisää loput kuivat aineet jauhettuihin kaurahiutaleisiin ja kääntele seos munavaahtoon. Kääntele kurpitsasose, maito ja öljy varovasti taikinaan, sekoita tasaiseksi.
- Sulata rasva lettupannussa. Paista taikinasta keskilämmöllä kullanruskeita ja kiinteitä lettuja. Tarjoa letut vaahteransiirapin ja kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa.