Kanadalaisen joulun perinneruoka on tourtière, lihapiirakka. Piirakka maistuu niin aamiaisella, lounaalla, päivällisellä kuin yöpalana omenahillokkeen kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 Annosta
50 min + 3 t + 12 t
Keskivaikea
Mausteinen omenahilloke
Ainesosat
1½
dl
vettä
1
dl
sokeria
½
sitruunan mehu
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
kokonaista neilikkaa
5
kokonaista maustepippuria
2-3
laakerinlehteä
3
cm
pätkä kanelitankoa
2
omenaa
Vaiheet
- Mittaa kakki ainekset omenaa lukuun ottamatta kattilaan ja keitä 10 minuuttia.
- Kuori ja lohko omenat. Lisää omenat mausteliemeen ja keitä miedolla lämmöllä pehmeäksi, noin 5–10 minuuttia. Omenat saavat jäädä kiinteiksi.