Tarjoa kahvikakun kanssa vaniljalla maustettua kermavaahtoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
15 palaa
Helppo
Kahvikakku
Ainesosat
1
dl
espressokahvijuomaa
150
g
voita
2½
dl
sokeria
2
kananmunaa
3
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
kaakaojauhetta
1½
tl
leivinjauhetta
2
tl
kanelia
½
tl
neilikkaa
¼
tl
suolaa
1
dl
pekaanipähkinöitä
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Keitä espressokahvi ja jätä jäähtymään.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan.
- Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinan sekaan. Rouhi puolet pähkinöistä reiluiksi paloiksi. Lisää taikinaan rouhitut pähkinät ja espresso. Sekoita tasaiseksi.
- Leivitä kakkuvuoka ja lusikoi taikina vuokaan. Painele loput pähkinät kakun pinnalle.
- Paista kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
VINKKI Leivo kahvikakku pari päivää ennen tarjoilua. Maku vain paranee.