
Valele ankkaa paistamisen aikana siitä valuvalla rasvalla, ja laita mukaan myös perunoita.
Omenalla ja salvialla täytetty ankka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi omenat. Kuullota sipulia voissa 3–4 minuuttia. Lisää omenat ja jatka kypsennystä 3–4 minuuttia. Lisää calvados ja kypsennä, kunnes calvados on imeytynyt omenoihin. Mausta salvianlehdillä, suolalla ja pippurilla. Voit tehdä täytteen jo edellisenä päivänä valmiiksi. Älä kuitenkaan täytä lintua etukäteen.
- Pyyhi ankka talouspaperilla huolellisesti sisältä ja päältä. Jos kaularanka on paikoillaan linnun sisällä, poista se. Viillä tai pistele veitsenkärjellä reikiä linnun nahkaan. Se rapeuttaa nahan herkulliseksi. Hiero suolaa ja pippuria pintaan. Valele hunajalla. Lusikoi täyte linnun sisään. Sido jalat narulla yhteen. Sulje aukot cocktailtikuilla. Työnnä paistolämpömittari ankan koiven paksuimpaan kohtaan; varo osumasta luuhun.
- Laita ankka uunipannuun rintapuoli alaspäin. Paista noin 20 minuuttia. Käännä sitten rintapuoli ylöspäin ja vähennä uunin lämpö 160 asteeseen. Valele ankkaa siitä irtoavalla nesteellä muutaman kerran kypsennyksen aikana. Jatka kypsentämistä, kunnes mittari osoittaa 60 astetta. Paistoaika on noin 30 min/kg. Anna ankan levätä folion alla noin 15 minuuttia ennenleikkaamista.