Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Makea leivonta
15:55 | 12.12.2016

Sahrami-sitruunamunkit

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Lucian päivästä inspiraationsa saanut munkki yllättää mehevän sahramisella sisuksella ja sopii mainiosti myös vappupöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
20 kpl
40 min + kohotus 1 1/2 t
Keskivaikea

Sahrami-sitruunamunkit

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2 1/2
dl
täysmaitoa
25
g
hiivaa
1
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
1/2
tl
suolaa
1/2
g
sahramia
1
kananmuna
7-8
dl
vehnäjauhoja
75
g
pehmeää voita
Kuorrutus
1/2
sitruunan mehu
n. 2
dl
tomusokeria
Paistamiseen
1
l
öljyä

Vaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää sekoittaen sokeri, kardemumma, suola, sahrami ja kananmuna. Alusta jauhoista noin puolet. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa käsin, kunnes taikina on kimmoisaa ja se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä kaksinkertaiseksi, vähintään puoli tuntia.
  2. Kaada taikina jauhotetulle työtasolle. Jaa taikina 20 palaan ja pyöritä palat tasaisiksi pulliksi leivinpaperin päälle. Kohota pullia leivinliinalla peitettynä 20–30 minuuttia.
  3. Kuumenna öljy kattilassa noin 180-asteiseksi. Paista munkit 4–5 kerrallaan molemmin puolin tasaisen ruskeaksi. Kun ensimmäinen puoli on ruskistunut, käännä munkit reikäkauhalla. Kun kumpikin puoli on kypsynyt, nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  4. Tee kuorrutus. Purista sitruunasta mehu ja sekoita se tomusokerin kanssa tasaiseksi seokseksi. Kasta jäähtyneet munkit kuorrutteeseen ja nosta hetkeksi kovettumaan leivinpaperin päälle. Tarjoa heti.
Tilaa Glorian ruoka & viini
joulu
munkki
Kemut
Sokerileipuri
lasten suosikit
Sahrami-sitruunamunkit
Sahramimunkki
sitruunamunkki
Sokerileipuri
Kemut
lasten suosikit
joulu

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini