Helppoa ja herkullista! Tätä leivinjauheella kohotettavaa taikinaa saa ja pitääkin vaivata, jotta leipätaikinaan syntyy sitko. Suolaiset rinkelit maistuvat sopan ja salaatin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6 kpl
40 min
Helppo
Pehmeät pikarinkelit
Ainesosat
4
dl + 2 rkl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
1½
dl
maitoa
2
rkl
öljyä
1
muna
Päälle
sormisuolaa ja seesaminsiemeniä
Vaiheet
- Yhdistä kulhossa 4 dl jauhoja ja muut kuivat aineet. Yhdistä toisessa kulhossa maito ja öljy. Sekoita neste jauhojen joukkoon muutamassa erässä nuolijalla kulhon reunoja myöten sekoittaen.
- Ripottele leivonta-alustalle muutama ruokalusikallinen jauhoja. Vaivaa taikinaa siinä kevyesti hetki ja muotoile palloksi. Laita taikinan päälle iso kulho ylösalaisin 15 minuutiksi.
- Leikkaa taikina kahtia. Jaa molemmat palat kolmeen osaan. Muotoile taikinapalat pitkiksi pötköiksi ja kiepauta pretzel-rinkelin muotoon.
- Nosta pretzelit leivinpaperoidulle uunipellille ja voitele munalla. Ripottele pinnalle makusi mukaan sormisuolaa ja seesaminsiemeniä. Paista 220-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.