Kevyempi burgeri lastataan harissamarinoiduilla broilerinleikkeillä, maitorahkaisella tsatsikilla sekä ketsuppidipillä. Tarjoile kanneton burgeri palsternakkaranskisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min + marinoituminen 2 t
Helppo
Harissalla maustettu kanneton kanapurilainen
Ainesosat
Marinadi
1
limetin kuori ja mehu
1
rkl
hunajaa
4
tl
harissaa
1
valkosipulinkynsi
1
tl
suolaa
2
tl
oliiviöljyä
8
broilerin ohutleikettä
Paistamiseen
2
tl
oliiviöljyä
Porkkanatsatsiki
2
valkosipulinkynttä
2
pientä porkkanaa
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
sormisuolaa
1
tl
hunajaa
⅛
tl
cayennepippuria
¼
tl
mustapippuria
1
sitruunan kuori
2
rkl
sitruunan mehua
Pikadippi
¾
dl
kevytmajoneesia
1
dl
ketsuppia
Lisäksi
4
hampurilaissämpylää (vain pohjat)
salaattia
Vaiheet
- Sekoita marinadin ainekset keskenään. Marinoi ohutleikkeitä parin tunnin ajan. Paista öljyssä keskilämmöllä noin 3 minuuttia per puoli.
- Paahda porkkanatsatsikia varten valkosipulin kynsiä kuorineen uunissa 10 minuuttia (yhdessä palsternakkaranskisten kanssa, ranskisten ohje alla). Jäähdytä, kuori ja soseuta maitorahkan ja jugurtin joukkoon. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi, valuta puolen tunnin ajan ja lisää joukkoon. Lisää loput ainekset.
- Sekoita keskenään majoneesi ja ketsuppi. Täytä hampurilaissämpylät broilerilla, tomaatilla, salaatilla, porkkanatsatsikilla ja pikadipillä.
Vinkki! Valuta halutessasi tsatsikia siivilässä muutaman tunnin ajan, jotta se kiinteytyy.
Palsternakkaranskikset
Ainesosat
600
g
palsternakkaa
1
tl
hunajaa
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
merisuolaa
2
rkl
oliiviöljyä
Vaiheet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese ja harjaa palsternakat, kuoriminen ei ole tarpeen.
- Leikkaa ranskanperunan kokoisiksi suikaleiksi uunipellille. Kääntele loput ainekset joukkoon. Paahda uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.