
Lehtikaali paistuu kalan alla pehmeäksi ja reunoilta rapeaksi. Maukkaan siikapellin ehtii tehdä vaikka arkenakin.
Vartin lehtikaali-siikapelti
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Leikkaa kalafileet annospaloiksi.
- Revi lehtikaali isoiksi paloiksi, poista paksu lehtiruoti. Sekoita kulhossa kaali, kaprikset, öljy, chili, suola ja pippuri. Laita myös kalapalat kulhoon ja sekoita nostellen.
- Levitä lehtikaali uunipellille tai -vuokaan ja laita kalat kaalin päälle. Paista uunissa 15 minuuttia.
- Tee sitruunaöljy. Purista mehu kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja sokerilla.
- Lusikoi sitruunaöljy kaloille juuri ennen tarjoamista.
Varmaan voi käyttää muutakin kalaa?
Mieluummin jotain muuta kalaa, sillä kaikki ruoat joissa on lehtikaalia, maistuvat pelkältä lehtikaalilta. Siikaa on turha tuhlata tuohon ruokaan, käyttäkää mieluummin vaikka pakasteseitiä.
Kokeilin valmistaa pakasteseitistä, ihan ok, mutta ei kuitenkaan sellaista mitä tekisin uudelleen. Kokeilen lohesta seuraavaksi. Seuraavalla kerralla myöskin pienistän lehtikaalin ns. suupalojen kokoisiksi, koska kalojen alla oleva kaali meni sitkeäksi. Lehtikaali ei mielestäni maistunut liikaa. Kalan päälle lautaselle laitettu chilituorejuusto antoi ruokaan "hyvän säväyksen".