16:10 | 27.3.2019
Appelsiinisuklaacookiet
Appelsiinilla maustetut kahden suklaan cookiet ovat elämäsi mehevimmät gluteenittomat keksit. Reseptin on laatinut Kakkumuija Mona Tähtinen, joka on erikoistunut gluteenittomaan leivontaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
noin 30 kpl (4 pellillistä)
50 min + taikinan vetäytyminen
Keskivaikea
Appelsiinisuklaacookiet
Ainesosat
500
g
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
ksantaania
1
tl
suolaa
225
g
voita huoneenlämpöisenä
100
g
ruokokidesokeria
300
g
sokeria
2
suurta kananmunaa
40
g
tummaa tai muscovadosiirappia
1
rkl
appelsiininkukkauutetta tai appelsiinivettä
1
appelsiinin kuori
250
g
tummaa suklaata
250
g
valkosuklaata
Vaiheet
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Vatkaa toisessa kulhossa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää siirappi ja appelsiininkukkauute. Pese ja raasta appelsiinin kuori joukkoon, raasta myös suklaat sekaan. Muotoile taikinasta pallo, peitä se kelmulla ja siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään vuorokaudeksi.
- Kuumenna uuni 160 asteeseen (kiertoilmalle). Muotoile taikinasta golfpallon kokoisia palloja. Yhdelle pellille mahtuu noin 7 keksiä. Paina pallot lyttyyn kevyesti kämmenellä ja paista 16–18 minuuttia. Taikinasta tulee 4 pellillistä. Anna keksien jäähtyä ja säilytä ne jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.