Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Raikkaasta piimäjuomasta saat puhtia aamuun (tai miksei virkeyttä iltapäivään!).

Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Virkeä aamu -piimä

Ainekset

4
dl
piimää
1
pieni päärynä
½
avokado
2
rkl
tuoreen mintun lehtiä
hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele päärynä. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha.
  2. Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi juomaksi. Makeuta oman makusi mukaan hunajalla. Voit valmistaa juoman myös sauvasekoittimella.
Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Pehmeään puuroon haudutetaan chai latten maut, ja pinnalle lusikoidaan karamellisoitua hedelmiä. Viimeistely tehdään pähkinärouheella.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Chai-puuro ja karamellihedelmät

Ainekset

8
dl
vettä
4
dl
isoja kaurahiutaleita
1
rkl
inkivääriä raastettuna
1
tl
suolaa
½
tl
kardemummaa
1/4
tl
neilikkaa
1
dl
mustaa teetä
2
dl
kasvimaitoa
Karamellihedelmät
2
banaania tai päärynää
1
rkl
voita
1
tl
kanelia
2
rkl
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi kattilaan. Lisää kaurahiutaleet ja mausteet. Anna kuumentua miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Sekoita välillä. Kun puuro on porissut 5 minuuttia, lisää maito ja musta tee. Sekoita hyvin. Peitä kannella ja anna hautua juuri ja juuri poristen sillä välin, kun valmistat hedelmät.

  2. Leikkaa banaani kiekoiksi tai päärynä siivuiksi. Poista päärynästä siemenet. Sulata voi pannussa. Lisää hedelmät pannulle. Paista ensimmäiseltä puolelta muutama minuutti, käännä ja lisää kaneli. Lorauta vaahterasiirappi pannulle ja sekoittele vielä varovasti sekaisin.

  3. Kauho puuro lautasille ja nostele hedelmät päälle. Lusikoi pannulta kaikki voi ja siirappi mukaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Maustein päällystetyt lättäleivät sopivat brunssipöytään. Niiden kanssa maistuu jugurttikastike.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mausteiset lättäleivät

Ainekset

dl
vettä
2
tl
hunajaa
6
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kuivahiivaa
2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
rkl
falafelmausteseosta tai juustokuminaa

Työvaiheet

1 Valmista ensin taikina. Mittaa leivontakulhoon kädenlämpöinen vesi, hunaja, jauhot, hiiva ja suola. Vaivaa taikina kiinteäksi palloksi ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti. Lisää öljy. Vaivaa vielä hetki. Laita taikina liinan alle puoleksi tunniksi nousemaan.

2 Sekoita kulhossa oliiviöljy, hunaja, siemenet ja mausteseos. Jaa taikina neljään osaan ja taputtele jauhoitetulla pöydällä lättäniksi. Nosta leivinpaperille ja levitä mausteseos pintaan.

3 Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Paista leipiä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.

Vinkki! Varo paistamasta leipiä liian kauan uunissa etteivät mausteet kitkeröidy.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 230 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Kuva ja ohje Venla Rossi

Valmistaikinasta ja pekonisiivuista syntyy simppelisti uusi aamiaishitti: pekoniin kääritty voisarvi.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekoniin kääritty croissant

Ainekset

12
pekonisiivua
1
prk
valmista, säilykepurkissa myytävää croissant-taikinaa
1
kananmuna voiteluun

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä pekonisiivut pellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä 2–3 minuuttia.
  2. Ota pekonien paahtuessa croissant-taikina varovasti esiin purkista jauhotetulle leivinalustalle tai leivinpaperin päälle. Leikkaa katkoviivoja pitkin valmiit kolmiot (6 kpl) erilleen toisistaan.
  3. Ota pekonit uunissa ja anna niiden jäähtyä pari minuuttia. Levitä leivinpaperille kutakin croissantia varten kaksi pekonisiivua V-kirjaimen muotoon, ja aseta taikinakolmio siivujen päälle niin, että ne peittyvät. Rullaa pekonit ja taikina croissantin muotoon (aloita leveästä päästä). Pekonisiivut jäävät osittain kierteiden väliin.
  4. Voitele esiin jäävät taikinakohdat kananmunalla ja paista voisarvia n. 10 minuuttia.

Vinkki! Voit halutessasi myös täyttää voisarvet rullausvaiheessa esimerkiksi juustoraasteella.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 58 keittokirjaan.

Lihaa haudutetaan yön yli uunissa, jolloin se on juuri sopivasti valmiina brunssipöytään. Tämä resepti toimii niin naudanlihalle kuin karitsallekin.

Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Yön yli muhinut liha

Ainekset

n. 1
kg
luullista naudanlihaa, esim. lapa, rinta, kylki, etuselkä
2
tl
suolaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
4
tähtianista
3
laakerinlehteä
2
kanelitankoa
4
rosmariinioksaa
1
plo (0,75 l)
valkoviiniä
vettä

Työvaiheet

  1. Nosta liha pataan. Lisää mausteet ja kaada viini joukkoon. Jos liha ei peity nesteeseen, lisää vettä. Laita kansi päälle. Hauduta yön yli uunissa 100 asteessa.
  2. Nosta kypsä liha lautaselle, poista luu. Siivilöi liemestä mausteet pois. Keitä lientä kattilassa, kunnes sitä on jäljellä noin 2 dl. Revi liha kahdella haarukalla hienoksi. Sekoita valmis liemi joukkoon. Lisää suolaa tarvittaessa.

Kommentit (0)