Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1963 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen

Koska kaikki rakastavat riisipuuroa, sitä kannattaa keittää jättipadallinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuuro

Ainekset

2
dl
vettä
2
dl
puuroriisiä
1
l
täysmaitoa
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää riisi ja anna kiehua 5 minuuttia eli kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
  2. Lisää maito pienissä erissä samalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia koko ajanpuulastalla pohjasta sekoittaen, jotta puuro ei pala pohjaan.
  3. Hauduta puuro kypsäksi, noin 45 minuuttia. Sekoita suola puuroon. Tarjoa inkivääri-rusinakiisselin kanssa (ks. ohje alhaalla).

Inkivääri-rusinakiisseli

Ainekset

1
l
omenamehua
3
rkl
perunajauhoja
4
cm:n
pala tuoretta inkivääriä
1
(luomu)sitruuna
2
kanelitankoa
(1 rkl juoksevaa hunajaa)
2
dl
rusinasekoitusta (esim. Pirkka)
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa 9 dl omenamehua kattilaan ja kuumenna. Sekoita erillisessä kulhossa 1 dl omenamehua ja perunajauhot.
  2. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Pese sitruuna. Leikkaa sitruunan keltaisesta kuoriosasta kaksi noin 6 cm:n suikaletta. Lisää inkivääri, sitruunankuoripalat ja kanelitangot kiehuvaan omenamehuun. Hauduta mehua ja mausteita 10 minuuttia. Maista seosta ja lisää siihen halutessasi hunajaa.
  3. Nosta kattila pois kuumalta levyltä. Sekoita perunajauho-mehuseos tasaiseksi ja kaada se ohuena nauhana kiisseliin samalla sekoittaen. Nosta kattila levylle ja anna kiisselin kiehahtaa.
  4. Lisää kiisseliin rusinat ja ripaus suolaa. Nouki jäähtyneestä kiisselistä sitruunankuoret. Tarjoa inkiväärirusinakiisseli riisipuuron kanssa.

(4 annosta, 20 min)

Kommentit (1)

Satu Uskali
Seuraa 
Liittynyt9.12.2016

ällöö, ei kai kukaan voi tykätä jostain rusinalimasta..?

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1963 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Pehmeän kermaisa burrata on varsinainen mielihyväjuusto. Se kruunaa kauniin vihreän kesäsalaatin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-burratasalaatti

Ainekset

1
nippu (250 g)
parsaa
1
nippu (150 g)
retiisiä
2
ruukkua
vesikrassia
2
ruukkua
herneenversoja
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
2
rkl
seesaminsiemeniä
1
pkt (100 g)
burratajuustoa tai (120 g) mozzarella di bufalaa
Hernekastike
½
ps (100 g)
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1
dl
ranskankermaa
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike. Sulata herneet mikrossa tai siivilässä kuuman veden alla ja laita sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää sitruunan mehu ja ranskankerma ja soseuta. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan soseuttaen. Mausta hunajalla ja suolalla.
  2. Katkaise parsojen kova tyvi pois. Suikaloi parsat kuorimaveitsellä. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna krassi ja paloittele herneenversot. Sulata herneet. Yhdistä kasvikset ja yrtit kulhossa. Sekoita kolmannes kastikkeesta joukkoon.
  3. Laita salaatti tarjoiluastiaan, ripottele siemenet pinnalle. Valuta juusto ja lisää se salaattiin. Viimeistele lopulla kastikkeella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1963 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Herkullisin hauki paahtuu pikaisesti uunissa. Sen pintaan sipaistaan mausteöljyä ja kastikkeena tarjotaan raikasta tahinisoosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosipulihauki

Ainekset

800
g
haukifileetä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
rosmariinia hienonnettuna
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Leikkaa fileestä pois evät ja vatsaruodot. Poista y-ruoto: viillä terävällä veitsellä melkein nahkaan asti aivan ruotorivin vierestä ruotoja veitsellä tunnustellen. Tee samoin ruotorivin toisella puolella. Irrota ruotorivi. Leikkaa filee annospaloiksi ja laita palat uunivuokaan.
  3. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna rosmariini. Sekoita valkosipuli, rosmariini ja öljy pienessä kulhossa. Mausta suolalla ja levitä kalapaloille. Kypsennä uunissa 15–20 minuuttia palojen koosta riippuen. Tee sillä aikaa tahini-kurkkukastike ja annostele sitä reilusti valmiille kalapaloille.

Tahini-kurkkukastike

Ainekset

1
kurkku
1
ruukku
korianteria
1/2
sitruunan mehu
2
dl
pistaasipähkinöitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1/2
dl
vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi kurkku, hienonna korianteri ja purista sitruunan mehu. Kuori pistaasit.
  2. Yhdistä tahini, vesi, öljy ja suola. Lisää kurkut, yrtit ja pistaasit.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1963 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teellä maustettu kesäkurpitsa-broileripannu

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
600
g
broilerin paistileikettä
1
tl
suolaa
2
rkl
gryère-juustoa
1
ruukku
sitruunamelissaa
1
dl
maapähkinöitä
Teesiirappi
1
dl
vettä
1
ps
mustaa teetä
1/2
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pilko kesäkurpitsat ja broileri 3–4 cm:n paloiksi. Nosta ne pellille, mausta suolalla ja valuta päälle öljyä. Paahda paloja uunissa 20 minuuttia.
  2. Keitä teesiirappi. Kiehauta vesi ja uuta teepussia siinä pakkauksen ilmoittama aika. Lisää sokeri ja keitä seosta 10 minuuttia.
  3. Raasta juusto, hienonna sitruunamelissa ja rouhi pähkinät veitsellä. Sekoita teesiirappi paahtuneiden kesäkurpitsojen ja broilerin joukkoon. Ripottele päälle juusto, sitruunamelissa ja pähkinät.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Avokadoleipä on ruokaisa ja täyteläinen. Se maistuu välipalana tai vaikkapa alkupalana.
Avokadoleipä on ruokaisa ja täyteläinen. Se maistuu välipalana tai vaikkapa alkupalana.

Täyteläinen avokado maistuu hyvältä myös leivän päällä. Mausteet ja varsinkin pieni ripaus chiliä antaa kivasti ryhtiä makuun. Helppo resepti yllättää maukkaudellaan! Ohje on maidoton ja gluteeniton....

Valitse kaupasta huolella sopivan kypsät avokadot. Kovaa avokadoa voi kypsyttää itsekin, mutta maku ja malto eivät ole enää silloin aivan ihanteelliset. Katso täältä avokadon kypsennysvinkit....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min.
Vaikeustaso
Helppo

Herkullinen avokadoleipä

Ainekset

1
kpl
iso tai kaksi keskikokoista kypsää avokadoa (yht. noin 360 g)
2
rkl
sitruunamehua, tuorepuristettua mielellään
2
tl
oliiviöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippurirouhetta
tuoretta persiljaa
pieni pala mietoa punaista chiliä
4 - 5
kpl
gluteenitonta ja maidotonta leipäviipaletta
Koristeluun
Tuoretta persiljaa (ja syötäviä kukkia).

Työvaiheet

1. Leikkaa avokadot puoliksi, poista kivet ja koverra malto kulhoon.

2. Soseuta avokadot haarukalla. Jos haluat seoksesta sametinpehmeää, käytä sauvasekoitinta. Lisää kulhoon sitruunamehu, suola, pippuri ja oliiviöljy. Lisää joukkoon oman maun mukaan hienonnettua chiliä ja persiljaa. Sekoita.

3. Paahda halutessasi leipäviipaleet. Levitä päälle runsaasti avokadoseosta, koristele persiljalla ja syötävillä kukilla.

Nauti herkulliset avokadoleivät salaatin ja raikkaan juoman kera.

Tulethan mukaan myös Bilberry Hill -Facebookryhmäämme!

Kommentit (0)